Boerenbal

De Cascarvieten - Alphen aan den Rijn

AGENDA

Februari 2019

Z

M

D

W

D

V

Z

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

Spring naar:

21

FEB 2019

Carnaval Landgoed Hooge Burch Zwammerdam

Feest voor alle bewoners en medewerkers van landgoed Hooge Burch in Zwammerdam. De Cascarvieten presenteren zich met diverse groepen op het podium en vieren feest met bewoners en medewerkers waarbij de grote polonaise, onder leiding van De Blaaskaken, natuurlijk niet mag ontbreken. Daarnaast zijn ook de mannen van "Ook Tof" weer van de partij. Het feestje is besloten en vangt aan om 19.15 uur. 

Cascarvieten (leden) ontvangen consumptie-munten van Dick Verkerk. Gaarne de ongebruikte muntjes teruggeven aan Dick, anders worden ze onterecht in rekening gebracht! Komt u munten tekort dan kunt u aan de bar betalen of pinnen.

Locatie: Landgoed Hooge Burch, Spoorlaan 19 te Zwammerdam. Aanvang 19.15 uur.

23

FEB 2019

Promotoer door het centrum van Castellum

Promotie is het onder de aandacht brengen van je vereniging in de breedste zin van het woord. De Cascarvieten presenteren zichzelf in een korte optocht door de stad en eindigen op het Thorbeckeplein (marktplein) alwaar enkele gardedansen aan het publiek getoond worden. Leuk en spectaculair om bij te wonen! We verzamelen om 11.00 uur in "De Brug" en vertrekken van daaruit rond 12.00 uur naar het centrum.

Als je het nu leuk om mee te lopen, schroom dan niet en sluit gewoon aan. Verkleden of kieltje is te gek natuurlijk. Ze starten ong. om 12.00 van hun onderkomen in de Voorstraat en lopen na afloop in een lange polonaise door in de Boerenkielenzaterdag, waar iedereen weer kan "Vissen naar de Prins". 

23

FEB 2019

Boerenkielenzaterdag en "Vissen naar de Prins"

Boerenkielenzaterdag is een besloten feestje in het onderkomen van De Cascarvieten. Het is bedoeld om met alle leden, sponsoren en medewerkers in een ongedwongen sfeer een feestje te bouwen voordat het grote weekend losbarst waarin een aantal toch ook weer verplichtingen hebben. Vanzelfsprekend ontbreekt het traditionele "Vissen naar de Prins" niet. Het feestje is voor leden, medewerkers, sponsoren en introduce's. 

Locatie "De Brug". Aanvang 16.11 uur.

27

FEB 2019

Carnaval Landgoed Ursula Nieuwveen

In de aanloop naar het grote landelijke carnaval is er op 27 februari 2019 een groot carnavalsfeest voor alle bewoners en medewerkers van landgoed Ursula te Nieuwveen. De Cascarvieten presenteren zich met diverse groepen op het podium en vieren feest met bewoners en medewerkers waarbij de grote polonaise, onderleiding van De Blaaskaken, natuurlijk niet mag ontbreken. Daarnaast zijn ook de mannen van "Ook Tof" weer van de partij en is er nog een heel grote verrassing. Het feest is besloten en vangt aan om 19.00 uur. 

Locatie: Landgoed Ursula, Anne Hendrik Kooistrastraat 130 te Nieuwveen. 

01

MRT 2019

55-plus-carnavals-middag

Een carnavalsfeest zonder Marco de Hollander is geen carnavalsfeest. Maar dit jaar hebben we meer! In de aanloop naar "55-jaar De Cascarvieten", zal Willeke Heijstee o.a. enkele prachtige liedjes zingen van niemand minder dan Willeke Alberti. Verder zal zanger Frits Schaaf en "Het Kuiken" weer een optreden verzorgen, alsmede onze drie dansgardes. Natuurlijk ontbreekt de traditionele bingo niet. Hiervoor zijn prachtige prijzen beschibaar gesteld door verschillende sponsoren.

Locatie: Vogelpark Avifauna, Hoorn 65 te Alphen aan den Rijn. (parkeren kunt u alleen op het parkeerterrein en niet in het park)

Vrijdag 1 maart. De middag is gratis en vangt aan om 14.11 uur. De zaal is open vanaf 12.30 uur.

01

MRT 2019

Sportgala 2019

Vrijdagavond 1 maart 2019 wordt het Alphens Sportgala gehouden in Avifauna. Na overleg tussen de organisator van de afgelopen Sportgala’s Jary Göbel, de Sportwethouder Gert-Jan Schotanus en de voorzitter Frank Verschuur, is vastgesteld dat ondanks de verschillende berichten, het Sportgala dit jaar doorgaat. Overleg over de invulling en het programma volgt.

02

MRT 2019

Kindercarnaval 2019

Een niet te missen feest op zaterdagmiddag 2 maart 2019. De hele zaal is voor kinderen van 0 t/m 12 jaar. Het thema voor het kindercarnaval is "Wilde Westen" met de voorstelling; "Biff en Poef, buiten Westen".  Verder spelletjes, gardedansen, discodansen, kortom alles om de kinderen te vermaken . . . en de ouders mogen mee. Zaal open om 13.00 uur. Aanvang 13.49 uur.

Locatie: Feestburcht Avifauna, Hoorn 65 te Alphen aan den Rijn. Kinderen t/m 12 jaar gratis, daarboven € 3,00 p.p.

02

MRT 2019

Boerenbal 2019

"Het boerenbal is een begrìp in Alphen en omstreken. Het is een reünie, een feest van herkenning en van tradities. Een avond die in het teken staat van feest, muziek, uitdossen en lekker los gaan. Zo één waarbij je iedereen die je kent weer eens tegenkomt. Drie jaar terug zijn we met het 'boerenbal nieuwe stijl' een weg ingeslagen die voor zowel oude als nieuwe bezoekers zeer goed is bevallen. De combinatie van een top DJ, artiesten, optredens van het blaaskapel en de gardes en natuurlijk de prinsonthulling geven een perfecte beleving voor iedereen. Daarnaast is het 1 van de weinige feesten waar je vanaf 16 jaar naar binnen mag!! Mis het niet!"

- Zaterdag 2 maart van 21:00 tot 2:00 uur
- parkrestaurant van Avifauna
- toegang vanaf 16 jaar (legitimatie verplicht)
- dresscode: verkleed of kiel
- kaarten a €17,50

Optredens van:

* De Havenzangers 2.0
* DJ Tulipano
* OOK TOF
* gardes
* Smile
* De Blaaskaken
* en natuurlijk de onthulling van de nieuwe Prins Cascar en zijn page!

Let op: (Nep) wapens zijn niet toegestaan en zullen bij binnenkomst worden ingenomen. Zie ook onze huisregels op www.boerenbal.nl 

03

MRT 2019

Fruhschoppen 2019

Nog even lekker nazakken van de avond ervoor? Dat kan allemaal in de benedenzaal van onze feestburcht Avifauna. Van 14 tot 15 uur wordt er aandacht besteed aan gardes en medewerkers en daarna is het gewoon weer een vet feest zoals dat hoort bij carnaval m.m.v DJ John Koster. (14-18 uur)

03

MRT 2019

Brunch in Avifauna

Dit jaarlijkse gebeuren start om 13 uur in de benedenzaal van de feestburcht. Kosten € 15,00 voor volwassenen en € 8,00 voor kinderen.

04

MRT 2019

Optocht Oeteldonk

Leden en medewerkers van De Cascarvieten reizen elk jaar op carnavalsmaandag per bus naar onze vrienden in Oeteldonk voor de optocht en vooral om lekker carnaval te vieren. Leden, medewerkers sponsoren en vrienden van de Cascarvieten hebben de eerste keuze. We vertrekken om 10.30 uur vanaf "De Brug". 

Kosten: € 12,50 voor leden. Overige € 17,50. Leden en partners hebben voorrang bij busindeling. Dit geldt voor aanmeldingen t/m maandag 11 februari 2019. Hierna reserveren op volgorde van binnenkomst. Ook hier geldt weer dat eenmaal gereserveerd, niet kan worden terugbetaald!

N.B. Op dit moment is de bus vol. Neem contact op met het secretariaat of er wellicht afzeggers zijn!

Op de FB-ledenpagina staat iets over broodjes na de busreis!

05

MRT 2019

We gaan de boot in op de Mannen- en Vrouwenmiddag

Weer zo'n typische traditie bij De Cascarvieten. Vroeger vierden de mannen hun eigen feestjes gewoon lekker in hun stamkroeg. De vrouwen konden dat natuurlijk ook. De laatste jaren zoeken ze elkaar gewoon weer op. Maar de naam blijft traditioneel Mannen- en Vrouwenmiddag. 

Op dinsdagmiddag 5 maart worden alle leden (in kiel) om 13.30 uur in het onderkomen verwacht. Na een korte wandeling zal worden ingescheept op een van de Avifaunaboten welke om 14.00 uur vertrekt. Aan boord is gezellige entertainment. De boot zal om 17.00 uur weer aanmeren. De deelname is vanaf 16 jaar. 

Op dit moment is er geen plaats meer beschibaar. Vraag het secretariaat of er eventueel afvallers zijn!

05

MRT 2019

De-Dikke-Dinsdag-Bonte-Avondshow

De laatste avond van het seizoen en ook weer traditioneel in ons eigen onderkomen onder de Julianabrug. Met hilarische acts uit het seizoen, het terugbrengen van de sleutel door de Burgemeester en het verwijderen van de klepel. Een avond doorspekt met humor voor leden, medewerkers, sponsoren, vrienden van De Cascarvieten en introduces. 

Aanvang: 20.41 uur. Sleuteloverdracht: 21.11 uur.

Let op: de minimum leeftijd voor deze avond is 14 jaar!

23

NOV 2019

55 jaar De Cascarvieten

Het bestuur en de leden van De Cascarvieten hebben besloten dat het 55-jarig jubileum groots gevierd zal worden op zaterdag 23 november 2019! Bezoekende verenigingen en kapellen wordt een podium geboden in diverse zalen van onze feestburcht Avifauna. Zie ook: https://cascarvieten-5x11.nl/

26

JAN 2020

Prinsentreffen Nijmegen

Voor de agenda van 2020!