Boerenbal

De Cascarvieten - Alphen aan den Rijn

Nieuwsoverzicht

11

NOV

Openen seizoen en sleutel halen

Op zaterdag 9 november werd het jubileumseizoen geopend. Het was druk en gezellig in het knusse onderkomen van De Cascarvieten onder de Julianabrug.

Voorzitter Frank Verschuur sprak van een bijzonder jaar, waarin een aantal hoogtepunten op de agenda staan. Hoogtepunt van de avond was de onthulling van de nieuwe Cascarvaria. Op initiatief van Vincent van Leeuwen en met hulp van enkele leden, is deze Cascarvaria tot stand gekomen. En hij mag er zijn. Dank aan de makers van dit mooie magazin. 

Ook werd ruim aandacht besteed aan de actie die de Cascarvieten tijdens hun jubileumjaar op touw hebben gezet. Gedurende het gehele seizoen kan er geld gestort worden op onderstaand rekeningnummer. Klik HIER voor meer info over deze bijzondere actie! 

rek.nr. NL14 RABO 0301696187 t.n.v. C.V. De Cascarvieten ovv Make-A-Wish en vergeet je naam niet!

cascarvaria-2019-2020

Klik op onderstaande banner en open de nieuwe Cascarvaria!

cascarvaria-front-700

Alle foto's welke gemaakt zijn tijdens de fotoshoot op 22 september 2019 in Archeon,

staan in het foto-album bovenaan de pagina. Dank aan alle fotografen!

Maandag 11 november. Burgemeester Spies, in aanwezigheid van de wethouders van As en Maat, overhandigde op maandag de elfde van de elfde om 17.11 uur, de sleutel van de stad aan Prins Cascar LIV (vieren-vijfstigste). Hiermee heet de stad Alphen aan den Rijn tot aan het einde van het Carnavalsseizoen Castellum. 

Hierna was het woord aan de Prins Cascar LIV, die de Gouden Cap uitreikte. De Gouden Cap is één van de hoge onderscheidingen van de Cascarvieten die op voordracht van de Burgemeester wordt uitgereikt aan een verdienstelijk ambtenaar of een groep medewerkers. De voordracht is strikt geheim en wordt jaarlijks op de elfde van de elfde bekend gemaakt. Dit jaar viel de eer te beurt aan de organisatoren en werkers achter de schermen van “Lichtjes in het donker”. Het kan geen toeval zijn dat ruim een week geleden, op 2 november, voor de 11de keer “Lichtjes in het Donker” is geweest.

gouden-cap-2019

Lichtjes in het Donker, een evenement op de Oosterbegraafplaats wat inmiddels niet meer weg te denken is in Alphen aan den Rijn. De foto's van de bijeenkomst in het Stadhuis van Castellum staan in het foto-album.